Tänk på detta innan du lämnar din mobil på lagning

Hero
David Lundgren David Lundgren
4 april, 2022

När det blivit dags att lämna in telefonen på service eller reparation så finns det några saker du bör tänka på

Det är framförallt viktigt att du väljer rätt verkstad. Det finns både seriösa och oseriösa aktörer där ute.

Däremot behöver man inte enbart leta efter certifierade reparatörer. Som vi ska se i den här artikeln så finns det många riktigt bra icke-certifierade reparatörer.

Vad som skiljer dessa åt ska vi nu se på mer i detalj.

Gör det här innan du lämnar in din iPhone

Säkerhetskopiera din mobiltelefon

Börja alltid med att göra en säkerhetskopia. Det här steget är viktigast av allt om du inte vill riskera förlora all din data!

Så fort man ska göra ingrepp på telefonens hårdvara så finns det alltid en risk att någonting går snett. Det behöver inte betyda att din telefon skadas, men det kan få konsekvenser för den data som finns på telefonen.

Se därför till att göra en säkerhetskopia, förslagsvis i iCloud. Då finns hela din telefon i molnet om något skulle gå snett.

Glöm inte att stänga av “Hitta min iPhone”

blogg

För att en reparatör ska kunna köra diagnostik på din iPhone så behöver funktionen “Hitta min iPhone” vara avaktiverat. Detta är ett krav från Apple.

För att spara tid och undvika att behöva komma tillbaka och hämta sin telefon för att utföra denna enkla process, bör man lägga på minnet att göra detta direkt.

Det är enkelt att stänga av funktionen via inställningar på telefonen. När du sedan får tillbaka din telefon så är det bara att aktivera funktionen igen.

Skillnaden på certifierade och icke-certifierade verkstäder

Den enkla skillnaden mellan de olika verkstäderna är att certifierade verkstäder använder originaldelar från Apple.

Icke-certifierade använder tredjepartstillverkade reservdelar. Faktum är dock att marknaden för tredjepartstillverkade reservdelar har vuxit sig så stor - och utsatts för så mycket konkurrens - att dessa produkter håller en mycket hög nivå (generellt sett.)

När man lämnar in sin telefon hos Mobilverkstan för att reparera sin skärm, så byts, om möjligt, bara själva glaset ut.

Man behåller alltså LCD-skärmen. På så sätt blir det billigare, samtidigt som man behåller originaldelarna, vilket även är bra ur ett miljöperspektiv.

Vill du laga din telefon? Kontakta då Mobilverkstan i Örebro. Du kan laga i fysisk butik samt skicka din telefon och få den lagad inom 48 timmar.

En liten "disclaimer": Refurbly är en del av Mobilverkstan!

David Lundgren
Skriven av
David Lundgren
VD, Refurbly

David är grundare av Refurbly. Han började att jobba inom begagnat-branschen och inom reparation i familjens butik på Drottninggatan i Örebro.

David har över 7 års erfarenhet inom branschen och brinner för miljöfrågan.

Han vill göra begagnade iPhones till det självklara valet genom att göra det lika enkelt och tryggt som att köpa en helt ny telefon.

Mer läsning