10 tips för en mer hållbar semester inom landets gränser

Hero
Refurbly-teamet Refurbly-teamet
2023-05-19

Hej alla miljömedvetna resenärer! Det börjar bli dags för semesterperioder och därför tänkte vi dela med oss av några tips för att göra semestern lite mer hållbar.

Här är tio tips för att göra din inhemska semester mer hållbar:

1. Miljövänlig picknick

Glöm engångstallrikar och bestick. Välj istället en zero-waste picknick med hjälp av återanvändbara behållare, tygservetter och bambubestick. Det ger en kul, vintage känsla och är mycket bättre för miljön.

2. Digitala guider och kartor

Använd din (renoverade) mobiltelefon för att ladda ner digitala versioner av reseguider och kartor. Det sparar inte bara papper utan säkerställer också att du har den senaste informationen till hands.

blogg

3. Virtuella turer

Har du något museum eller en galleria du vill besöka men som ligger väldigt långt bort? Använd teknik för att besöka museer, gallerier och andra sevärdheter virtuellt. Detta kan minska resor och associerade koldioxidutsläpp, samtidigt som det ger en rik kulturell upplevelse.

4. Hållbara souvenirer

Leta efter unika, lokalt tillverkade souvenirer istället för massproducerade. Du stödjer lokala hantverkare samtidigt som du får en mer intressant souvenir och minskar miljöpåverkan av att transportera varor från fjärran.

5. Miljövänliga skönhetsprodukter

Välj miljövänliga och djurvänliga skönhetsprodukter, helst de med minimal förpackning. Detta är särskilt relevant för solkrämer, varav många innehåller kemikalier som kan skada marint liv.

blogg

6. Boende med förnybar energi

Om möjligt, välj boende som använder förnybar energi, som sol- eller vindkraft. Du kan även använda din resa som en möjlighet att utforska att bo i unika miljövänliga boendealternativ som en stuga "ute i ingenstans".

7. Delta i lokala röjningsaktiviteter

Gör en positiv inverkan under din semester genom att delta i lokala strand- eller parkstädningar. Det är ett givande sätt att bidra till att bevara den naturliga skönheten på din semesterplats samtidigt som du får chansen att träffa andra likasinnade.

8. Undvik bilen

Om du ska ta dig nånstans långt bort i vårt avlånga land har vi nästan alltid fantastiska buss- och tågförbindelser tillhands. Ditt mest hållbara alternativ är såklart en staycation (semester i ditt närområde), men för dig som vill ta dig en bit bort är kollektivtrafiken ett hållbart alternativ.

blogg

9. Använd en cykeldelningsplan

Många städer har cykeldelningssystem som är ett roligt och miljövänligt sätt att utforska nya områden. En bonus är att man ofta får se mycket fint på vägen samtidigt som man får motion.

10. Laga dina måltider

Välj att laga några måltider på ditt boende med hjälp av lokalproducerade ingredienser. Det är ett roligt sätt att lära känna det lokala köket och minskar avfall och energianvändning som är förknippad med att äta ute.

Kom ihåg, varje liten handling räknas mot att göra din semester mer hållbar och bidra till att skydda vår planet. Njut av din miljövänliga resa!

Refurbly-teamet
Skriven av
Refurbly-teamet
Redaktionen, Refurbly

Artikel skriven av någon av Refurblys fantastiska medarbetare.

Mer läsning